Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι τούρκοι το έριξαν…





Είκοσι χρόνια μετά τα Ίμια όπου έχασαν τη ζωή τους οι ήρωες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός με το ελικόπτερο Agusta-Bell ΠΝ-21, οι τούρκοι ξαναχτύπησαν…


Ώρα 02:45 ξημερώματα Πέμπτης, το στίγμα ενός άλλου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, του ελικοπτέρου ΠΝ-28 χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από την Κίναρο. Το ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα είχε απονηωθεί από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας. 

Έπεσε «λένε» πάνω στο νησί… όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές , το ΑΒ-212 ASW αντέχει ανέμους μεγέθους τυφώνα. Έμπειρο πλήρωμα, αλλά τουρκική προκλητικότητα στο ζενίθ.

Προηγήθηκε την περασμένη βδομάδα, διαμαρτυρία του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο (τυχαίο ;;;) πως τάχα ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε τουρκικό εναέριο χώρο και έδαφος…των Ιμίων…ακολούθησαν οι προκλητικές δηλώσεις του «σουλτάνου» Ερντογάν  σε Γιουνγκέρ και Τούσκ, αλλά και κατά του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ ζητούσε δισεκατομμύρια παράδες. Στημένο επεισόδιο από τους δόλιους τούρκους για συγκυριαρχία στο Αιγαίο…

Για του λόγου το αληθές,

Από την πρώτη στιγμή που χάθηκε το ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ξεκίνησαν οι έρευνες διάσωσης από ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα, οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή και διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος.

Συγκεκριμένα οι έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέρο και την Αμοργό. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος.


Αίσχος, ενδοτισμός και αριστεροφροσύνη του κερατά…


Η εμπειρία μου από την θητεία μου ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) στο 212ΤΕ και 239 Μ/ΚΤΕ Σάμου δύο χρόνια με συμμετοχή σε διάφορα «περίεργα» συμβάντα, αλλά και οι συζητήσεις με Αξ/κους καταλήγουν στο συμπέρασμα της κατάρριψης.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.  Ήρωες, ας ανάψουμε την Κυριακή ένα κερί για τις ψυχές τους.

Ευχαριστούμε Αδέρφια !!!

Όμως τρείς ακόμα Έλληνες αξιωματικοί, Έλληνες λεβέντες υπερασπιστές της Πατρίδας νεκροί  ΓΙΑΤΙ ;

Επειδή κάποτε έγινε χούντα ; Επειδή το πολιτικό  σύστημα εκδικείται το Στράτευμα και το υπέταξε στους κομματικούς διαδρόμους  για ένα γαλόνι; Επειδή η αριστερά επέβαλε την άρνηση των εθνικών ιδεωδών, αξιών ιερών και οσίων ;

Ο Τσίπρας με τους αριστερούς του νενέκους παρέδωσαν την οικονομία στο Σόϊμπλε και το Αιγαίο στους τούρκους…


Ως πότε Πατρίδα…

Υ.Γ. Έχει ο Θεός...μετά το όνειδος της ήττας του 1897 και τον διεθνή οικονομικό έλεγχο ( (αντίστιχο του ΔΝΤ) του 1898 ήρθε η Επανάσταση στο Γουδί και οι νικηφόροι πόλεμοι του 1912/13.

Υπομονή αδέρφια
  

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10:33 π.μ.

    Απίστευτο: Τουρκικό όνομα στην Κίναρο από τους χάρτες της Google!


    Οργή προκαλεί το γεγονός ότι η νήσος Κίναρος φιγουράρει στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, και με τουρκική ονομασία.

    Συγκεκριμένα, αναζητώντας το νησί στο χάρτη της εφαρμογής, μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως η Κίναρος έχει δίπλα και την ονομασία στα τουρκικά: Αrdiccik Αda!
    AdTech Ad

    kinaros

    Κατά τα λοιπά, στις πληροφορίες της εφαρμογής για το νησί της Κινάρου υπάρχει χαρακτηριστικό λήμμα της Wikipedia: «Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια».

    Το λήμμα είναι ξεκάθαρο. Συνεπώς προς τι η τουρκική ονομασία, όταν το νησί βρίσκεται ξεκάθαρα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο;

    Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τη νήσο Λέβιθα, η οποία και αυτή φέρει τουρκική ονομασία: Koc Baba Ada.

    LEVITHA1

    Έπρεπε, δυστυχώς, να συμβεί η τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου στην Κίναρο, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πρόκλησης.

    Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Γνωρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τα γεωγραφικά «τερτίπια» της Google ή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Κι αν τα γνωρίζει, γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμα μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9:50 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΣ, ΣΤΗ REAL ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΙΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή